23948sdkhjf

VVS Søberg i lejrskole-projekt

Virksomheden har haft underentreprisen på jordvarmeanlæg i Skødshovedkolonien.
Vølund Varmeteknik projekterede et 80 kW-jordvarmeanlæg til rumopvarmning og kontinuerlig produktion af 1.800 l varmt brugsvand.

Installationen af de 2 x 40 kW varmepumper, model F1345, og de fire tilhørende varmt-vandsbeholdere blev udført af VVS Søberg. Firmaet har gennem årene leveret over 200 jordvarmeanlæg og har således opbygget om¬fattende ekspertise og erfaring på området. I dag tilbyder VVS Søberg også andre former for alternativ energi, blandt andet solceller som også indgår i løsningen på Skødshovedkolonien.

Gjorde det umulige muligt
- Bygningen er af ældre dato, isoleringen er dårlig, og der er store vinduesflader overalt. Så egentlig burde det slet ikke kunne lade sig gøre at udnytte et jordvarmeanlæg her, forklarer energitekniker Allan Hansen fra VVS Søberg.

Han tilføjer, at de 3.500 meter jordslanger - hvor¬fra man henter den oplagrede solenergi, som omdannes til varme - tilmed ligger i sandjord. Normalt anbefaler man en federe og dermed mere “energiholdig” lerjord.

- Her kommer vores store erfaring og viden os til gode. Vi har dimensioneret og trimmet an¬lægget, så det fungerer optimalt. Desuden har vi udskiftet alle brusehoveder på badeværelserne med sparebrusere, der reducerer vand¬forbruget drastisk. Der er jo ingen grund til at fråse.

God og jævn varme
Pedel og tilsynsførende Søren Erik Dam glæder sig over det nye jordvarmeanlæg:

- Det har været fuldstændig uproblematisk at tage anlægget i brug. Det har fungeret optimalt fra første dag. Tidligere skruede vi ned for varmen til ca. 12 grader i vinterhalvåret, når huset ikke blev benyttet så ofte. Nu kan vi tillade os at have en langt mere jævn temperatur hele året. Det giver et sundere hus. Sidst, men ikke mindst, så slipper vi for olietyverier. Det er en ubehagelig og i øvrigt dyr oplevelse.

Søren Erik Dam oplyser, at man sparer omkring 125.000 kr. om året på viften af energitiltag. Samtidig fik man et energitilskud på ca. 100.000 kr. Dermed er den samlede investering i jordvarmeanlæg, solceller på taget, sparebrusere m.m. tjent hjem på blot 6-7 år.

- Det var en rigtig beslutning, man tog. Med ét slag har stedet både fået miljøvenlig energi og en fremtidssikret økonomi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266