23948sdkhjf

Egernsund Tegl indgår forlig med utilfredse forbrugere

Efter flere års tovtrækkeri har teglproducenten og en række utilfredse forbrugere nu fundet en løsning.
Sagen rækker helt tilbage til perioden 2006-2010, hvor Egernsund Tegl solgte flere serier af sten, som sidenhen har givet forbrugere problemer med afskalning, misfarvninger og løse fuger. Det skriver Ingeniøren.

I alt cirka 250 forbrugere har klaget over murstene, og i 2012 indgik 132 af disse forlig med producenten. 110 andre blev dog frarådet at tage imod forliget af deres advokater, fordi producenten kun ville udskifte enkelte sten eller mure og derefter overgive ansvaret for fremtidige fejl på resten af murværket til forbrugerne selv. Nu er et nyt forligsforslag imidlertid blevet præsenteret, og det anbefaler advokaterne, at forbrugerne tager imod.

Ifølge en pressemeddelelse fra Egernsund Tegl er der indtil nu gennemført syn og skøn i cirka 60 sager og der forligger indtil nu kun et mindre antal skønsrapporter. En forligsgruppe nedsat af de involverede parter har taget initiativ til at fremskynde processen og har derfor indsat ekstra ressourcer til besigtigelserne således at disse kan gennemføres i et højere tempo.

- Når rapporten foreligger behandles disse af forligsgruppen indenfor den aftalte forligsmodel. Herefter præsenteres løsningen for de involverede. Gennemførelsen af løsningerne vil i hvert enkelt sag kræve vilje og accept fra alle involverede. Vi er optimistiske med at nå resultaterne. Det underbygges af at der i november måned har været afholdt to stormøder. Et med deltagelse af bygherrer og et andet med entreprenører/murere. Et flertal af de deltagende har efterfølgende tilkendegivet positiv interesse til at søge løsning via forligsmodellen, skriver Egernsund Tegl.

Udover de primært involverede (bygherrer, entreprenører/murere, forsikringsselskaber, advokater, Egernsund Tegl) i sagerne er opnåelsen af forligsløsningerne afhængig af velvillig deltagelse fra kæderne (trælasterne), mørtelleverandører med flere. Disse forhandlinger pågår aktuelt og her forventes ligeledes en accept på baggrund af de allerede foreliggende tilbagemeldinger.

Forligsgruppen har netop anmodet retterne om at stille sagerne i bero, indtil videre til marts 2015, for at undgå yderligere og unødvendige omkostninger.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/afskallende-murste...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079