23948sdkhjf

Insero sætter internationale standarder for varmepumper

Med et netop overstået varmepumpeprojekt i ryggen, starter Insero Energy et nyt projekt, der skal sætte helt nye standarder for varmepumpeindustrien.
Formålet med projektet HPCOM er at standardisere informationsudvekslingen og kommunikationen mellem varmepumpe og elsystemets aktører.

- Det er en videreførelse af vores netopafsluttede projekt Styrdinvarmepumpe, der var meget teknisk baseret. HPCOM er er et organisatorisk projekt, hvor vi stiler efter at fremstille en international standardisering for kommunikationen mellem varmepumper og elsystemet, fortæller chef specialist Steen Kramer Jensen hos Insero Energy, der er en af deltagerne i det treårige projekt.

Læs også: Insero afslutter flerårigt varmepumpeprojekt

Branchen skal samarbejde
Ud over Insero Energy deltager Eurisco, Teknologisk Institut, Neogrid Technologies og Intelligent Energistyring a.m.b.a. i HPCOM.

- Meningen er at vi skal få branchen til at arbejde sammen om at skabe den her fælles kommunikationsplatform, hvis det lykkedes vil få stor betydning for varmepumpeindustrien i Danmark, fortæller Steen Kramer Jensen og uddyber:

- Det vil i høj grad betyde noget for anvendelsen af varmepumper i fremtidens smart grid system, samtidig vil det jo også betyde noget for Danmark at gå forrest i i forbindelse med standardiseringen inden for varmepumper.

Skæver til udlandet
Man stiler som nævnt efter en international standard og i arbejdet skæver projektgruppen lidt til både USA , hvor man henholder sig til OpenADR, og til Tyskland, hvor forskriften SG Ready er i spil.

- Så vi starter ikke helt fra bunden af, fortæller han og fortsætter:

- Når standardiseringen efter de tre år er hus, så vil Teknologisk Institut, der også er med i projektet, fremstille en række tests, der skal afsløre om markedets varmepumper rent faktisk lever op til standarderne.

HPCOM er et treårigt projekt, som løber fra 2014 til 2017. Det er støttet af ForskEL/ForskVE med 5,09 mio. kr.

Den 3. februar 2015 er der kick-off konference på Green Tech Centret i Vejle i forbindelse med projektet StyrDinVarmepumpe version 2’s afslutningskonference.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096