23948sdkhjf

Hoffmann skal bygge Sønderborg Multikulturhus

Aart architects, Zeni Arkitekter, Alectia og Hoffmann har vundet konkurrencen om det 5500 kvadratmeter store nye multikulturhus.
Sønderborg Kommune har offentliggjort teamet, der har vundet opgaven om Sønderborg Multikulturhus. Vinderne blev et team bestående af AART architects, Zeni Arkitekter, Alectia og Hoffmann.

Det 5.500 m2 store kulturhus markerer udviklingen af Sønderborgs havnefront ved at samle flere kulturinstitutioner og omdanne den tidligere industrihavn til en rekreativ del af byen med fokus på læring, kultur og oplevelser.

- Vi har lagt vægt på at skabe et hus til gavn, glæde og inspiration for hele byen. Et hus, der giver rum for nye oplevelser i krydsfeltet mellem de mange kulturinstitutioner og samtidig engagerer borgere og besøgende til at tage den nye havnefront i brug som en attraktiv del af byen, fortæller Nanna Flintholm, projektleder hos AART architects og en af hovedarkitekterne bag vinderforslaget.

Et pejlemærke for Sønderborg by og havn
Sønderborg Multikulturhus er et vigtigt led i realiseringen af Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havnefront. Med stor nærhed til både havnefronten og den historiske bykerne indskriver kulturhuset sig i en helt særlig kontekst. Det henvender sig derfor 360 grader mod byen og havnen, samtidig med at det går i dialog med de omkringliggende bygninger – ikke mindst det gamle Ewers Pakhus, som er bevaret og integreret som en naturlig del af kulturhuset.

- Vinderforslaget tager afsæt i Gehrys plan med skævvredne bygningskroppe, der i dette tilfælde lægges forskudt oven på hinanden og roteres. Planerne indeholder store og generøse rumligheder, som følger bygningskroppens afklarede logik. Det er i forslagets tværsnit, man kan aflæse den bærende idé og måden, hvorpå husets delelementer visuelt knyttes sammen diagonalt og på tværs af etagerne,” lyder det blandt andet i dommerudvalgets begrundelse.

Byggeriet af det nye multikulturhus forventes påbegyndt i 2015 og skal stå færdigt i september 2017. Multikulturhuset kommer til at huse blandt andet Sønderborg Bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole og vil, når det står færdigt, udgøre cirka 5.500 m2, hvoraf renoveringen og ombygningen af Ewers Pakhus udgør de 1.200 m2, mens de resterende 4.300 m2 vil være nybyggeri.


Fakta om Sønderborg Multikulturhus
Projekt: Sønderborg Multikulturhus - indeholder Biblioteket Sønderborg, Det Tyske Bibliotek, Sønderjyllands Kunstskole, Center for Kultur og Visit Sønderborg
Størrelse: 5.500 m2
Arkitekt: AART architects og Zeni Arkitekter
Ingeniør: Alectia
Totalentreprenør: Hoffmann
Bygherre: Sønderborg Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109