23948sdkhjf

Abeo-medstifter modtager Betonprisen 2015

Dansk Betonforening hædrer DTU-professor Kristian Hertz for sit arbejde med udviklingen af lette betonelementer.
Den 64-årige polytekniker og professor på DTU-Byg, Kristian Hertz, er netop udpeget som modtager af Betonprisen 2015.

Prisen uddeles af Dansk Betonforening, der fremhæver, at Kristian Hertz’ indsats inden for forskning og udvikling af lette betonelementer gør ham til det rette valg. De nye elementer sælges gennem virksomheden Abeo A/S, som Kristian Hertz i 2010 stiftede sammen med DTU.

- Kristian Hertz har gennem de senere år udmærket sig som mønsterbryder og iværksætter i en ellers ofte noget konservativ branche. Han har hermed demonstreret, at man kan kombinere forskningsbaserede og innovative tekniske ideer med stringente forretnings- og kommercialiseringsplaner, siger formanden for bedømmelseskomiteen, Christian Munch-Petersen, Emcon A/S.

Kristian Hertz står i dag bag flere patenter, senest den såkaldte perlekædearmering. Her spændes en række superlette elementer sammen med wirer, som giver mulighed for både at lave lettere, tyndere og også buede spænd – for eksempel til broer.

- Det, der i virkeligheden betyder noget, er at komme med ting, der forbedrer verden, så vi får noget smukkere at kigge på, og vores arkitekter kan lave nogle udtryksfulde byggerier. Det ser jeg prisen som en stor anerkendelse af, siger hovedpersonen selv.

Betonprisen overrækkes til Kristian Hertz på Bæredygtig Beton Konferencen, der afholdes i Tivoli Hotel & Congress Center i København den 10. marts 2015. Betonprisen er på 50.000 kroner og uddeles hvert andet år af Dansk Betonforening til en eller flere personer, der har ydet et væsentligt bidrag til udvikling af betonens muligheder. Prisen er tidligere tildelt civilingeniør, lic. techn. Finn Bach, direktør for Dansk Konstruktions- og Betoninstitut og centerchef Mette Glavind, Betoncentret ved Teknologisk Institut.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127