23948sdkhjf

Lov om erstatning skærpes

I fremtiden skal folk med arbejdsskader, der ønsker erstatning, skynde sig. Et flertal i Folketinget vil have sat forældelsesfristerne for gæld og erstatninger sat ned.
I dag er forældelsesfristen for krav om erstatning efter arbejdsskade fem år, men det ønsker justitsminister Lene Espersen at ændre på, oplyser DR.

I et nyt lovforslag ønskes fristen for krav om erstatning nedsat fra fem til tre år, samtidig med at kravet om erstatning skal være anlagt senest et år efter, at sagen er blevet afgjort af myndighederne.

Advokat Sørens Kjær Hansen fra Elmer & Partnere, der i tyve år har beskæftiget sig med arbejdsskader, er skeptisk overfor lovforslaget:

- Det er typisk for folk, der er kommet til skade, at de mangler overskud både økonomisk og ressourcemæssigt. De få nu en meget kortere tidsfrist til at reagere på en afgørelse, som de er uenige i, siger Søren Kjær Jensen.

Udover det manglende økonomiske og ressourcemæssige overskud, kan indhentelse af lægeerklæring og forberedelse af den givne sag tage måneder. Derfor er fagforeninger og advokatfirmaet bekymrede og frygter, at det nye lovforslag vil medføre en byge af unødvendige retssager, da mange, med sager på usikkert grundlag, vil være nødt til at anlægge sag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079