23948sdkhjf

Betonstøberiet og Fremtidens Vej

Med deltagelsen i Vejdirektoratets workshop, Fremtidens Vej, fik Betonstøberiet mulighed for at præsentere Langå Trafiksikringsmoduler.
Oprindeligt producerede Betonstøberiet støbte, armerede og uarmerede betonartikler til statsbanernes stationer og baneanlæg. I dag leverer virksomheden stadig disse banerelaterede produkter, men har udvidet produktsortimentet med en række produktudviklinger til den infrastrukturelle sektor - herunder trafiksikringsmodulerne "Langå Moduler".

Langåmoduler - et byggeklodssystem
Langå-moduler er præfabrikerede heller og trafikdæmpere fremstillet af højkvalitets armeret beton.
Modulerne fremstilles i en række forskellige standard elementer, der tilsammen udgør et fleksibelt byggeklodssystem, der kan løse stort set enhver trafiksikrings og - reguleringsopgave i den danske vejsektor.

Modulerne leveres som standard i gennemfarvet hvid eller grå beton, og som noget nyt også med overflade af indstøbte chaussésten.

Fremtidens vej bygget med Langå-moduler
Langå moduler er et kreativt, innovativt og fleksibelt produkt, der på mange områder bidrager til at sikre en bedre udnyttelse af de ressourcer, der anvendes i vejsektoren.

Nem, hurtig og billig montering
Langå moduler kan etableres på mindre end en formiddag. Der spares derfor væsentlige ressourcer på anlæg i forhold til etablering af traditionelle heller og trafikdæmpere. Der bruges mindre tid til vejarbejde, hvilket betyder større sikkerhed for anlægsfolkene og mindre irritation for trafikanterne.

De samlede omkostninger til indkøb og anlæg af Langå moduler er således væsentligt mindre end udgifterne til anlæg af traditionelle heller og trafikdæmpere.

Minimale vedligeholdelsesomkostninger & Sparede driftsudgifter
Langå modulernes robusthed betyder, at de kan tåle gentagne påkørsler af større lastbiler og derved undgås der regelmæssige reparationer på hellerne. Den støbte overflade giver minimal grobund for ukrudt og der spares således ressourcer på ukrudtsbekæmpelse og - midler - til gavn for både økonomi og miljø.

Ved hjælp af det patenterede montagesystem kan modulerne nemt flyttes og fjernes midlertidigt, hvis der eksempelvis skal påføres nyt slidlag. Herved undgår man den dyre håndudlægning af asfalt omkring hellerne.

Der spares arbejdskraft og resultatet er i tillæg en bedre kvalitet og jævnhed af slidlaget omkring hellerne.

Hvordan bidrager Betonstøberiet til fremtidens vej?
Betonstøberiet er en moderne virksomhed, der løbende tilegner sig den nødvendige viden for at nå visionen om at blive landets førende og mest innovative leverandør af betonprodukter til vejsektoren.

Betonstøberiet har siden 2001 udviklet en række specialprodukter til vejsektoren - herunder især Langå moduler og særlige rotundeelementer til brug i bl.a. Vejdirektoratets større rundkørsler.

Betonstøberiet leverer og producerer standardvarer, men er i kraft af sine fleksible produktionsmetoder og arbejdsgange i stand til at løse endog meget vanskelige opgaver for den danske vejsektor.

Senest har Betonstøberiet i samarbejde med Vejdirektoratets arkitekter designet og produceret specielle ydrekantselementer til brug i rundkørsler.

Betonstøberiet samarbejder også for øjeblikket med Odense Kommune omkring løsning af en særdeles vanskelig vognbanedeling i Odense indre by.

Tværgående samarbejde skaber innovation
Betonstøberiet er i stand til at løse stort set enhver opgave som en vejmyndighed måtte efterspørge ,og tilbyder sin viden og erfaring ved vanskelige projekter, men Betonstøberiet nøjes ikke blot med at afvente den næste udfordring og har derfor i indeværende år indgået en konsulentaftale omkring bl.a. produktudvikling med det rådgivende ingeniørfirma Celis Consult.

Celis Consult har stor erfaring med trafikrådgivning til både kommunale og private virksomheder og har en stor indsigt i faglige problemstillinger indenfor både plan- , anlægs- , og driftsarbejder.

Samarbejdet har allerede udmøntet sig i 2 patentansøgninger på produkter og arbejdsmetoder, der kan forbedre arbejdsgangene i den fremtidige danske vejsektor. Idéerne forventes allerede sat i produktion med udgangen af 2007.


Kilde: Betonstøberiet - www.betonstoberiet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079