23948sdkhjf

Tolerancer på nettet

400 siders håndbøger om tolerancer og kontrolmetoder er nu frit tilgængelige på internettet.
400 siders håndbøger om tolerancer og kontrolmetoder er nu frit tilgængelige på internettet. Den nye videnportal hedder "Tolerancer på bygviden.dk". Hjemmesiden indeholder hele materialet fra Dansk Byggeris fem tolerancehåndbøger i serien "Hvor går grænsen?" samt alle måleregler og kontrolmetoder. Tekster, skemaer, udfaldskrav, forudsætninger og kontrolmetoder er konverteret og lagt op på internettet.

- Internet versionen af tolerancematerialet viser meget klart, at der både er sammenhæng og enighed mellem fagene, og det er jo det der er hele grundlaget for tværfaglige og overensstemmende tolerancer, udtaler chefkonsulent i Dansk Byggeri Niels Strange.

På hjemmesiden er der mulighed for at navigere på kryds og tværs af hele materialet fra tolerancehåndbøgerne.

- På portalen kan man gå direkte videre fra et udfaldskrav til den målemetode, der skal anvendes - bare ved ét klik, forklarer Strange, der også er forfatter til tolerancehåndbøgerne.

Også sammenhængen mellem de forskellige bygningsdele og fag er blevet mere synlig. Det er tydeligt, at udfaldskravene for et fag stemmer overens med indfaldskravene for det efterfølgende fag.

Altid de nyeste tolerancer
Med hjemmesiden "Tolerancer på bygviden.dk" kan tolerancematerialet hele tiden udvikle sig. Når de udførende fag og byggeriets projekterende parter løbende bliver enige om opdateringer, ændringer og eventuelt helt nye tolerancer, kan det formidles videre og tages i brug med det samme. Det er også her, at alle kan følge udviklingen af tolerancematerialet, på særlige blog-sider.

- Meningen har hele tiden været at tolerancehåndbøgerne fra Dansk Byggeri er et udspil fra de udførende. Nu skal hele erhvervet samarbejde om at videreudvikle og implementere tolerancerne og målemetoderne. Tolerancer på bygviden.dk bliver både værktøjet og formidlingskanalen for det arbejde.



Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125