23948sdkhjf

Nanoteknologiens muligheder ignoreres

Byggebranchen ignorer nanoteknologiens muligheder, og det til trods for at drift og vedligehold af nanoteknologiske produkter er billigere end ved almindelige produkter, konkluderer ny rapport fra NanoByg.
Entreprenører, rådgivere og bygherrer har endnu ikke fået øjnene op for nanoteknologiens forunderlige verden. Det skyldes, at de mange nanoteknologisk fremstillede byggevarer ofte er langt dyrere end den ikke-nanoteknologiske pendant, skriver Ingeniøren.

NanoByg offentliggør i dag en rapport om dansk byggeri og anvendelsen af nanoteknologiske produkter.

- Det lader til, at entreprenørerne koncentrerer sig så meget om at industrialisere byggeriet, at de ikke har tid til at undersøge mulighederne i nye produkter. Entreprenører og rådgivere er ellers afgørende for, at der kommer et egentlig marked for nanoteknologi i byggeriet, siger projektleder for Nanobyg, Måns Molin fra Risø.

I dag findes en lang række produkter, der er nanoteknologisk fremstillede, som byggebranchen med fordel ville kunne anvende.

Det drejer sig om cementprodukter forbedret med nanofibre, så armeringen ikke angribes og nedbrydes; vinduer og facadeelementer, der overfladebehandles med nanoteknologisk coating, således at skidt, alger og svamp nedbrydes samt puds og maling, der kan rense luften inden i bygninger.

NanoByg leder i øjeblikket efter deltagere til et projekt, der skal sætte fokus på nanoteknologi og byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083