23948sdkhjf

Fabriksstøbt betonfundament uden tørretid

Typehusfirmaet CasaBo, Gandrup Elementfabrik og Aalborg Portland har i samarbejde udviklet nyt fabriksstøbt betonfundament, der kan modvirke ødelæggende byggefugt i nybyggeri.
CasaBo og Gandrup Element har sammen taget kampen op mod fugtskader i nybyggeri, og i samarbejde med Aalborg Portland har man udviklet et fabriksstøbt betonfundament, BygBasis. Et produkt, der støbes inden døre på en fabrik, skriver Licitationen.

BygBasis består af terrændæk og fundament i et, og da det er støbt i tørre omgivelser, undgår man den byggefugt, der ofte opstår, når beton støbes på byggepladsen i regn og rusk.

- På grund af det omskiftelige danske vejr har almindelige fundamenter ofte en lang tørretid, der i mange tilfælde ikke overholdes, da byggeriet ellers går i stå. Dermed er risikoen for byggefugt langt større, men nu er man i højere grad uafhængig af vejrgudernes regeren, siger Karsten Jensen, der er administrerende direktør i Gandrup Element.

Det var særligt de skærpede isoleringskrav til nybyggeri, der fik virksomhederne til at udvikle betonfundamentet, som de er ved at tage på patent på.

Fundamentet forkorter byggeprocessen, da betonen tørrer hurtigere indendøre. Samtidig gør det nye fundament det muligt at opstarte byggerier hele året rundt, da det nye fundament ikke kræver en særlig stor udgravning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094