23948sdkhjf

Direktør opfordrer til regelmæssig kontrol

Direktør for entreprenørfirmaet Hoffmann mener, at uafhængige statikere altid skal kontrollere beregninger ved store byggerier for at undgå kollaps som det i Siemens Arena i januar 2003.
Entreprenørfirmaet Hoffmann er blevet pålagt ansvaret for kollapset i Siemens Arena i en voldgiftssag, og nu appellerer adm. direktør Torben Bjørk Nielsen til, at man lader uvildige statikere gennemgå byggeriets beregninger inden opførsel, skriver ingeniøren.

- Når man får en leverandør til også at foretage en beregning, så er det afgørende, at nogen tjekker, at de beregninger nu også er rigtige. Derfor må vi sikre os bedre i branchen som helhed. Ikke på grund af det økonomiske ansvar, men fordi vi ikke kan leve med, at noget lignende gentager sig, og vi risikerer at slå mange mennesker ihjel, lyder det fra Torben Bjørk Nielsen.

Der samtidig udtrykker et håb om, at branchen som helhed kan lære af erfaringerne fra kollaps og kendelse, og at det gøres lovpligtigt, at en uafhængig instans altid gennemgår en leverandørs beregninger, når det drejer sig om større konstruktioner.

Det har stadig ikke været muligt for Ingeniøren at få en udtalelse fra Lilleheden, der leverede de omdiskuterede limtræs-spær til arenaen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109