23948sdkhjf

Byggematador Bøje Nielsen er død

Storentreprenør Bøje Nielsen døde mandag efter at have været stærkt plaget af sukkersyge og blodpropper, men ville til det sidste kæmpe for retfærdighed.
Stifter af entreprenørselskabet Dansk Totalentreprise, der i 1970’erne byggede i beton landet over, Bøje Nielsen, afgik ved døden samme dag, som advokat Christian Harlang offentliggjorde, at Bøje Nielsen havde indbragt Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, skriver dagbladet Børsen.

Bøje Nielsen blev i 1982 erklæret konkurs, mens hans mangeårige kompagnon i Dansk Totalentreprise, Axel Juhl-Jørgensen, gik fri og efterfølgende blev en holden herre.

Landsretssagen, der handler om en erstatning på over 100 mio. kr samt den nye Menneskerettighedssag, fortsætter, trods Bøje Nielsens død.

Sagerne drejer sig om personlig oprejsning for den langsomme sagsbehandling, de danske domstole udsatte Bøje Nielsen for efter hans økonomiske forlis i 1982. Det er blandt andet Sø- og Handelsretten, der anklages for at have misrøgtet Bøje Nielsens konkursbo og påført ham tab på over 100 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088