23948sdkhjf

Massefyringer hos Skanska Danmark

Som led i en gennemgribende fokuseringsplan skærer Skanska Danmark nu forretningen ned for at fokusere på egne udviklingsprojekter og dermed byggemarkedet i hovedstadsområdet. Det betyder samtidig, at Skanska stopper alle bygge- og renoveringsaktiviteter i Jylland og på Fyn. Selskabets anlægsforretning berøres ikke.
Beslutningen om at koncentrere hele entreprenørforretningen omkring egne udviklingsprojekter sker som en del af den fokuseringsplan, Skanska Danmark har arbejdet med de seneste seks måneder.

- Vi bliver mindre, men stærkere, fordi vi fremover kan fokusere alle vores kræfter der, hvor mulighederne ligger - og det er på vores egne projekter på Sjælland. For Skanska Danmark handler det ikke længere om geografisk tilstedeværelse eller omsætning, men om bundlinje og bedre styring i vores arbejde, siger administrerende direktør Jan-Gunnar Glave.

Konsekvens af dårlige resultater
Fokuseringsplanen er yderligere en konsekvens af skuffende økonomiske resultater i Skanska Danmark de sidste to år.

- Vores økonomiske resultater de sidste par år har været meget utilfredsstillende, og vi må erkende, at det ofte er for usikkert at gå ind i projekter, hvor vi ikke selv er med fra starten. Det er med andre ord primært på vores egne udviklingsprojekter i hovedstadsområdet, vi kan skabe en stærk forretning - og det tror vi til gengæld meget på, siger Jan-Gunnar Glave.

Medarbejdere opsiges
Det nye fokus medfører, at Skanskas kontorer i Århus, Aalborg, Odense og Kolding lukker i løbet af året.

I takt med, at Skanskas igangværende projekter i Jylland og på Fyn færdiggøres, vil op mod 500 medarbejdere formentlig blive berørt af ændringerne.

Alle medarbejdere blev tirsdag på medarbejdermøder over hele landet informeret om ændringen i Skanskas aktiviteter, og der vil nu blive indledt forhandlinger med medarbejdernes repræsentanter.

- Vi er naturligvis meget berørte over at skulle sige farvel til mange dygtige og loyale kollegaer, men jeg er samtidig sikker på, at deres muligheder på jobmarkedet er rigtig gode, da der er tale om kompetente og engagerede folk, siger Jan-Gunnar Glave.

De igangværende projekter i Jylland og på Fyn fortsætter og afsluttes som planlagt.

Driften i Skanskas anlægs- og forsyningsforretning er velfungerende og stabil, og enhederne berøres ikke af ændringerne. Også Skanskas projektudviklingsselskaber i Danmark - Skanska Bolig og Skanska Øresund - fortsætter deres aktiviteter uden ændringer.

Kilde: Skanska - www.skanska.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096