23948sdkhjf

Konstruktivt byggeudspil fra regeringen

Regeringens byggepolitiske handlingsplan lægger op til dialog og samarbejde med byggebranchen. Regeringen anerkender, at branchen gør en stor indsats for at videreudvikle byggeriet, og Dansk Byggeri glæder sig over den nye nuancerede tone overfor branchen
- Efter at have været politisk prygelknabe i en årrække er det glædeligt, at regeringen nu er blevet mere positiv og konstruktiv overfor byggeriet. Det er også nødvendigt, hvis regeringen vil opnå en seriøs dialog med byggebranchen, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Byggeri.

Handlingsplanen indeholder en række initiativer, der har til formål at gøre byggeriet bedre rustet til at matche de udfordringer, som branchen står overfor.

- Vi har opnået en handlingsplan med en række gode initiativer, men vi må også beklage nogle af de initiativer, som i bedste fald er ligegyldige.

Som et positivt initiativ fremhæver Jens Klarskov de nye og spændende udfordringer i, at offentlige bygherrer skal bygge efter, hvad der bedst kan betale sig i hele bygningens levetid frem for at fokusere på opførelsesomkostningerne. Det er ifølge Jens Klarskov positivt, da det vil bidrage til, at konkurrencen i byggeriet drejes væk fra billigste pris og over mod driftsomkostninger og langsigtet kvalitet.

- Det bør generere en positiv udvikling i byggeriet, selvom der fortsat er problemer forbundet med at skabe konkurrence på totaløkonomiske løsninger, men vi er naturligvis interesseret i at drøfte udfordringerne med regeringen.

Dansk Byggeri er tilfreds med, at regeringen har lyttet til ønskerne om, at byggeforskningen skal styrkes, og at formidlingen af byggeviden til virksomhederne skal effektiviseres.

- Det vil Dansk Byggeri meget gerne bakke op om. Regeringen bør kanalisere en større del af de offentlige forskningskroner over til byggeforskningen, og samtidig skal vi have ryddet op i byggeriets vidensystem, som i dag er alt for fragmenteret og ukoordineret, fastslår Jens Klarskov.

Nogle af initiativerne i handlingsplanen er allerede sat i søen, mens andre initiativer skal operationaliseres i den kommende tid.


Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093