23948sdkhjf

Silkeborg: Staten frafalder veto mod Nordskovvej

Naturstyrelsen har meddelt Silkeborg Kommun, indsigelsen frafalder.
- Det er en stor sten, der er blevet ryddet af vejen, og det er en rigtig god nyhed for Silkeborg, fordi Nordskovvej er helt afgørende for, at vi kan reducere bilkøerne og trængslen, når midtbyen udvikles, og Silkeborgmotorvejen åbner, siger Frank Borch-Olsen, formand for Vej- og Trafikudvalget på Silkeborg Kommunes hjemmeside

Naturstyrelsen har især været opmærksom på, at sjældne flagermus som damflagermus ville blive påvirket, hvis vejen bliver bygget, og derfor har Naturstyrelsen lagt afgørende vægt på Silkeborg Kommunes forslag om, at hastigheden på den nye vej nedsættes til 50 km/t på de tidspunkter af døgnet og året, hvor flagermus er aktive.

Læs også: Ny bydel med 600 boliger: - Vi gør det ikke som vi plejer, men vi gør det rigtigt

- Nu kan vi gå i gang med at behandle de øvrige indsigelser, vi har fået fra borgerne og andre, så byrådet formentlig endeligt kan vedtage et revideret kommuneplantillæg og en revideret VVM-redegørelsen for Nordskovvej. Vi skal desuden have en tilladelse efter skovloven, og det arbejde er i fuld gang sammen med Naturstyrelsen. Vi har travlt, for jo længere vi venter, jo større køproblemer vil vi få på Århusvej, i havneområdet og i midtbyen, siger Frank Borch-Olsen.

Baggrund for vejprojektet
Nordskovvej indgår i en større trafikplan for at løse trængselsproblemerne i Silkeborg.

Læs også: Skive-entreprenør vinder 1.5000 demensvenlige kvm

Norskovvej skal afhjælpe de nuværende bilkøer til og fra midtbyen fra øst samt håndtere den stigende trafik, når midtbyen i de kommende år udvikles og motorvejen gennem Silkeborg åbner. Samtidig skal Nordskovvej fjerne trafik fra havnen, så området bliver mere fredeligt og endnu mere attraktivt.

Når Nordskovvej bliver etableret, skal den eksisterende Århusvej nedlægges og omdannes til fredsskov fra campingpladsens indkørsel og cirka 1200 meter ud mod motorvejen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125