23948sdkhjf

Husene vender på hovedet

I opførelsen af Rømøs nye boliger tages højde for de globale klimaændringer og sikres mod stormflod og oversvømmelser ved at hæve husene op over landskabet.
Nye boliger på Rømøs kyst bliver hævet godt to meter over jordens overflade for at undgå oversvømmelser i forbindelse med den globale opvarmning. Det er ejendomsselskabet Kuben, der sammen med Arkitema, lancerer de nye boliger, der svæver på fire piller over jorden og dermed sikrer, at beboelsesareal og tekniske installationer ikke bliver ramt at en eventuel stormflod, skriver Ingeniøren.

Kuben kalder huset ”det omvendte hus”, hvor soveværelset er placeret i bunden, opholdsrum som køkken og stue er placeret i midten og have og terasse er at finde på taget.

- Da vi udviklede konceptet, tog vi udgangspunkt i analyser, der peger på, at den generelle stigning i verdenshavene bliver på 30-60 cemtimeter i løbet af de næste 50-100 år. De nye boliger er konstrueret, så de kan tåle en total oversvømmelse af området og i øvrigt også en vandstandsstigning på 60 centimeter, siger bygningsarkitekt i Arkitema, Niels Christoffersen, der står bag udformningen.

Kysthusene er på 146 kvadratmeter og kommer til at koste mellem 5 og 5,3 millioner kroner, mens markhusene er på 138 kvadratmeter og koster mellem 2,9 og 3,5 millioner kroner. Prisen hænger sammen med de mange kvadratmeter og de tekniske udfordringer, der har været i at få huset op på de fire bærende piller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.53