23948sdkhjf

Dansk Byggeri om regeringens arkitekturpolitik

- Der er ingen tvivl om, at Danmark i forhold til sin størrelse har en stærk position, når det gælder arkitektur og design. Den skal naturligvis udnyttes i en global verden. Denne ambition står da også ganske klar i den nye arkitekturpolitiske handlingsplan, siger Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, siger om den arkitekturpolitiske handlingsplan med titlen ”Arkitekturnation Danmark: rammer for liv – rammer for vækst”:

- Der er ingen tvivl om, at Danmark i forhold til sin størrelse har en stærk position, når det gælder arkitektur og design. Den skal naturligvis udnyttes i en global verden. Denne ambition står da også ganske klar i den nye arkitekturpolitiske handlingsplan.

Ifølge Dansk Byggeri er det positivt, at regeringen anlægger en så bred definition af arkitektur, at den ikke blot omfatter de bygninger, der omgiver os, men også den infrastruktur i form af veje, broer og rensningsanlæg m.m., som vi benytter i hverdagen. Det falder godt i tråd med de senere års voksende interesse for kvaliteten i vores fysiske omgivelser.

- Arkitekturpolitikken bærer præg af at være en sammenskrivning af de mange aktiviteter, der allerede er igangsat inden for byggeerhvervet i relation til innovation. Der er mange gode hensigter og målsætninger, men måske færre konkrete eller nye initiativer - eller ambitioner om at understøtte en nyudvikling på området. Arkitekturpolitikken kunne komme til at stå lidt stærkere, hvis den blev fulgt op af flere konkrete initiativer med tilhørende finansiering.

For at få en mærkbar erhvervs- og markedseffekt skal arkitekturpolitikken ifølge Michael H. Nielsen ses i sammenhæng med initiativerne i den nyligt offentliggjorte byggepolitiske handlingsplan og det nye initiativ omkring brugerdreven innovation.

- Sammentænkes disse initiativer, er der begrundet forhåbning om, at arkitekturen kommer til at leve op til det klassiske krav om, at bygninger og anlæg skal være nyttige, holdbare og smukke.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11