23948sdkhjf

Kvalitetsforskelle mellem sommer- og vinterbyggeri

Det er en udbredt opfattelse, at byggeri opført om vinteren er af dårligere kvalitet end byggeri fra sommermånederne. En ny rapport ”Kvalitetsforskelle mellem sommer- og vinterbyggeri” fra SBi afslører, at dette ikke er tilfældet. Byggeri udført om vinteren er hverken dyrere eller dårligere end sommerbyggeri.
Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet har undersøgt om byggeri udført om vinteren skulle være af dårligere kvalitet end byggeri udført om sommeren. Resultatet af undersøgelsen, der afsløres i rapporten ”Kvalitetsforskelle mellem sommer- og vinterbyggeri” viser, at der intet skal være til hinder for at bygge om vinteren. Byggeriet bliver hverken dyrere eller dårligere. Det oplyser Aalborg Universitet.

- I virkeligheden handler det måske ikke så meget om forskellen på sommer og vinter. Både somre og vintre kan være hårde mod materialerne. En våd og regnfuld august kan være mere skadelig for vinduer og døre i træ, der ligger på byggepladsen, end en tør januar, siger seniorforsker Ernst Jan de Place Hansen, en af rapportens forfattere.

Han fortsætter:

- Under alle omstændigheder er det en god ide at planlægge foranstaltninger for at kunne gennemføre sit byggeri både sommer og vinter. Det kan godt være en fordel at overdække sit byggeri en gang for alle. Byggeprojekter har det nemlig med at strække sig over flere årstider.

Byggeri udført om vinteren bliver heller ikke dyrere, afslører rapporten, der er baseret på data fra Byggeskadefonden og rekvireres hos Erhvervs- og Byggestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078