23948sdkhjf

COWI og Fertin i million-slagsmål

På tredje år slås Familien Bagger-Sørensens datterselskab Fertin Pharma med COWI om millioner i en sag om opførelsen af Fertins FDA-godkendte fabrik i Vejle.
I følge dagbladet Børsen har Fertin Pharmas fabrik i Vejle indtil videre kostet virksomheden og Familien Bagger-Sørensen, der står bag, 500 mio. kr. Muligvis kommer fabrikken til at koste 32 mio. kr. mere – hvis COWI vinder den verserende voldgiftssag.

COWI har efter opførelsen af fabrikken krævet 32 mio. kr. i ekstrahonorar for deres rådgiverydelser. Fertin Pharma kræver til gengæld 94 mio. kr. tilbagebetalt af COWI, som betaling for de fejl og mangler, der er i byggeriet.

Årsagen til, at sagen er trukket i langdrag, er, at det har været svært at finde uvildige skønsmænd til voldgiftssagen, da det drejer sig om at finde folk med tilstrækkeligt kendskab til de amerikanske sundhedsmyndigheders (FDA) skrappe krav, der er stillet til Fertins byggeri.

Holger Bagger-Sørensen venter sig meget af afgørelsen i voldgiftssagen. Samtidig ønsker Lars-Peter Søbye, koncerndirektør i COWI, ikke at kommentere sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109