23948sdkhjf

Byggematerialer på bølgen blå

Bygherrerne bag højhusbyggeriet på Århus Havn, der skal påbegyndes i 2008, håber på at få lov til at fragte alle byggematerialer til og fra byggepladsen med skib for at undgå de gener, store lastbiler lastet med byggematerialer uværgerligt vil komme til at påføre århusianerne i forbindelse med byggeriet.
Næste år påbegyndes byggeriet af højhuset på Århus Havn, og århusianerne havde med frygt set frem til tung trafik, store lastbiler i fast rutefart til og fra byggepladsen, men nu har bygherrerne fået en god idé, skriver Jyllandsposten.

Hvis byggematerialerne kan fragtes med skib, betyder det stor hensyntagen til både århusianerne og miljøet.

- Intet er endnu afgjort, men vi er ved at ansøge Kystinspektoratet om tilladelse til at få lov til at opføre et midlertidigt havneanlæg, hvor skibene kan lægge til. Det er jo mange tusinde, tunge lastbiler, der ellers skal igennem den århusianske trafik. Dels skal der bruges store mængder beton og elementer, og dels skal der bortskaffes en anseelig mængde jord, når vi graver ud til en 20.000 kvm stor parkeringskælder. Al den jord satser vi også på at kunne sejle væk, siger Jan Petersen, udviklingsdirektør i Keops.

Både direktøren for Århus Havn, Bjarne Mathiesen, og rådmanden for teknik og miljø, Peter Thyssen, hilser ideen velkommen og bakker gerne ansøgningen til Kystdirektoratet op.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078