23948sdkhjf

Musikhus i verdensklasse

Startskuddet har lydt for et nyt musikhus i Nordjylland, der skal slå dørene op for publikum i 2011. COWI er bygherrerådgiver på projektet sammen med PLH arkitekter.
- Musikkens hus bliver et kompliceret byggeri. Arkitekturen skal være i verdensklasse, og koncertsalen skal designes med en akustik, der matcher internationale standarder, fortæller Bent Frank, som er formand for bestyrelsen for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland. Fonden Musikkens Hus i Nordjylland godkendte på fondens bestyrelsesmøde den 31. maj planen for musikhuset.

- Det stiller meget store krav til alle involverede, og det afspejles naturligvis i den plan, vi har lagt. F.eks. ønsker vi en omhyggelig forberedelse af selve byggeriet, så vi kan give entreprenørerne det bedst mulige grundlag for at afgive tilbud på arbejdets udførelse. Tilsvarende har vi tilstræbt, at tidsplanen er så rummelig, at selve byggeriet kan foregå i en kontinuerlig og velplanlagt proces, så kvaliteten sikres i alle led, siger Bent Frank.

Helhedsplan giver attraktivt byrum
Planen er at skabe en helhed for området omkring Musikkens Hus. Helhedsplanen skal være med til at skabe en optimal sammenhæng mellem Musikkens Hus og de bygninger, huset bliver nabo til. Pladsen foran Musikkens Hus må gerne sammen med husets foyer blive til et attraktivt byrum med masser af muligheder.

Musikhuset bliver tegnet af det østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au, som er blandt de internationale sværvægtere. COWI er sammen med PLH arkitekter bygherrerådgiver på projektet, der også bliver hjemsted for Nordjysk Musikkonserva-torium og Aalborg Symfoniorkester.

Kilde: COWI - www.cowi.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141