23948sdkhjf

Stort boligprojekt på Rådhusgrunden i Allerød

JUUL | FROST Arkitekter tegner 11.580 m² boliger for Hoffmann Ejendomme A/S på den gamle Rådhusgrund i Allerød. Området disponeres med respekt for stedets historie og transformerer blandt andet den gamle Rådhuskælder til en underjordisk multisal.
Projektet på Rådhusgrunden består af 108 boliger fordelt på 9.050m² ejerboliger og 2.530m² almene boliger. Kombinationen af ejer- og almene boliger er et ønske fra Allerød Kommune og skal sikre, at bebyggelsen får en mangfoldig beboersammensætning.

Stig Billing er projektleder hos JUUL | FROST Arkitekter og har styret arbejdet med at udarbejde projektforslaget, som kommunen nu har accepteret.

Om projektet fortæller Stig Billing:

- I arbejdet med Rådhusgrunden har vi lagt stor vægt på at bevare stedets iboende ånd så meget som overhovedet muligt. Den gamle Rådhushaves mest markante træk var de store, fuldkronede træer, og de bibeholdes i det indre parkrum, som vi skaber. Vi hæver Rådhushaven med 60 cm, så den kommer op på et forhøjet plateau med varierede aktivitetsfelter, der giver beboerne oplevelsesrige udendørsarealer.

- Vi bevarer desuden den gamle Rådhushals kælder, der bliver indrettet som en multisal med ovenlys. Multisalen skal fungere som festsal, mødested eller andet, der sikrer at beboernes fællesaktiviteter kan foregå i tørvejr, siger han.

Allerød Kommune har også stillet store krav til byggeriets miljørigtighed, der blandt honoreres ved, at samtlige boliger får varmegenvindingsanlæg, solfangere og udstyres med ekstra isolering. De samlede tiltag medfører, at boligerne opfylder miljøkrav i energiklasse 1, der først bliver lovpligtigt for nybyggeri i 2015.

Boligerne udstyres med glatte, hvide og robuste facader og får hermed et rendyrket udtryk. Disponeringen sikrer, at samtlige boliger bliver gennemlyste og orienteres mod Rådhushavens rekreative faciliteter.

Kilde: JUUL | FROST Arkitekter - www.juulfrost.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125