23948sdkhjf

Spektrum Arkitekter designer dansk pavillon

Den bare et år gamle tegnestue Spektrum Arkitekter har vundet projektkonkurrencen om den danske pavillon ved EXPO 2008 i et tæt opløb med fire andre af Danmarks førende arkitekt- og designvirksomheder.
Det blev tegnestuen Spektrum Arkitekter, der vandt projektkonkurrencen om den danske pavillon ved EXPO 2008 i et tæt opløb med fire andre af Danmarks førende arkitekt- og designvirksomheder, Arkitema, Bysted A/S, KHR Arkitekter A/S og Kvorning Design & Kommunikation. Alle har præsteret løsninger inden for verdensudstillingens overordnede tema ”Vand og bæredygtig udvikling”.

Vinderen blev afsløret af økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen ved et pressemøde i Erhvervs- og byggestyrelsen:

- Spektrum Arkitekters projekt er dansk design og arkitektur, når det er bedst, sagde Bendt Bendtsen bl.a.. Projektet formidler danske værdier i form af enkelthed, bæredygtighed og kvalitet. Jeg er sikker på, at mange af de besøgende på verdensudstillingen vil lægge vejen forbi den danske pavillon og få et stærkt indtryk af Danmark og danske styrker.

- EXPO 2008 er en oplagt mulighed for at markedsføre Danmark, fortsatte ministeren. Vi er vant til at tænke i miljø og bæredygtig udvikling, og danske virksomheder er med helt i front, når det handler om miljøeffektive teknologier og miljøvenlige produkter. Danmark har meget at byde ind med på miljøområdet, og verdensudstillingen kan bringe os langt i forhold til at fremme Danmarks image og åbne nye markeder.

Den danske deltagelse i EXPO Zaragoza 2008 indgår som et naturligt led i regeringens handlingsplan for offensiv global markedsføring af Danmark.

Når de første gæster om præcist et år træder ind i den danske pavillon ved EXPO 2008, kan de se frem til af få en stor oplevelse. Her venter en udstilling, der med enkelt design og leg med naturens kræfter giver en total-oplevelse af Danmark, dansk natur og danske kompetencer indenfor vand og bæredygtig udvikling.


Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet - www.oem.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078