23948sdkhjf

Lavenergibyggeri får grønt lys

Efter fire års kamp får Boligforeningen Ringgården endelig lov til at bygge 80 prisvindende lavenergiboliger.
Boligforeningen Ringgården har endelig fået tilladelse til at opføre 80 lavenergiboliger. I fire år har Socialministeriet strittet imod projektet, men har altså nu givet sig. Det skriver Ingeniøren.

Boligprojektet SHE (Sustainable Housing in Europe) har både modtaget den danske Energisparepris og EU-Kommissionens Europæiske Pris for Bæredygtigt Byggeri, men dette har ikke overbevist ministeriet. Årsagen er, at kvadratmeterprisen ligger over rammebeløbet for alment byggeri i provinsen. Men nu har ministeriet ændret holdning og givet grønt lys for opførelsen af de første 80 lavenergiboliger ud af de planlagte 130.

Projektet er delt op i tre afdelinger. De første boliger, der skal bygges, er 50 trærækkehuse i lavenergiklasse 1, tegnet af den tyske arkitekt Thomas Herzog og præfabrikeret hos O-Lux, der ligeledes er tysk.

Anden etape er 40 lavenergi-seniorboliger, og tredje etape er 40 passivhuse. De sidste projekter er færdigprojekterede af arkitektfirmaet schmidt hammer lassen og det rådgivende ingeniørfirma Birch & Krogboe. For nuværende forhandler Ringgården med større danske entreprenørfirmaer om bud på opførelsen.

Men Ringgårdens direktør Palle Jørgensen regner med, at man igen må ty til udlandet for at finde entreprenører.

- Vi er i gang med en række drøftelser angående seniorboligerne, men mit foreløbige indtryk er, at de hverken vil kunne bygge seniorboliger eller passivhuse inden for den økonomiske ramme, vi har fået, Dertil er det danske prisniveau alt, alt for højt. Det er byggematerialerne og de danske entreprenørers prisniveau, der er problemet, mener Palle Jørgensen.

De 50 første huse skal stå klar til indflytning 1. marts 2008 efter en byggeperiode på godt ni måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093