23948sdkhjf

At skelne mellem arbejdstid og fritid

Danskerne er mere mobile end nogensinde. Men det kan være hårdt rent menneskeligt, hvis grænsen mellem arbejdstid og fritid udviskes, og opkald og e-mails fra chefen bliver til ren kutyme – også når vi har fri.
En undersøgelse fra Telia Mobiltrends i Danmark 2007 afslører, at grænsen mellem arbejdstid og fritid udviskes i takt med, at danskerne bliver mere og mere mobile. Det kan være farligt. Det skriver Berlingske Business.

- Det er et ret voldsomt skifte, der sker nu. Der er i dag et pres for altid at være online. Derfor skal der være klare spilleregler mellem arbejdsgiver og ansatte for, hvornår det er tilladt ikke at svare chefens e-mails eller opkald. Det er sindssygt vigtigt at få det på plads, forklarer Rune Fick Hansen fra Telia.

Rune Fick Hansen ser det som et interessant emne for fagforeningerne, da det især kan være svært at definere, hvornår der er tale om overarbejde. Er en samtale på to minutter udenfor arbejdstid overarbejde?

Hos Akademikernes Centralorganisation er der en stigende interesse for problemstillingen, og de opfordrer derfor virksomhederne til at sætte problemet på dagsordenen og nedfælde klare retningslinier, der kan trække grænsen mellem arbejdstid og fritid, så ingen er i tvivl – hverken chef eller medarbejder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078