23948sdkhjf

Polakker trues til tavshed

Det polske bygge- og entreprenørselskab GAL-MET har efter sigende betalt sine bygningsarbejdere 40 kr. i timen og truet dem til ikke at kræve yderligere. Samtidig er virksomheden i færd med at stikke af fra en millionregning.
Ifølge DR Penge og Malernes Fagforening har det polske bygge- og entreprenørselskab GAL-MET betalt sine bygningsarbejdere 40 kr. i timen for at arbejde her i landet. GAL-MET har endvidere truet de 32 arbejdere til tavshed.

En polsk bygningsarbejder har ved hjælp af Malernes Fagforening fået udbetalt 86.000 som efterbetaling af løn. Det fik GAL-MET til at fyre ham, samt at true både han og hans familie med en retssag, hvis ikke pengene betales tilbage.

Bo Rosschou fra Malernes Fagforening siger om sagen:
- Vi er stærkt utilfredse med, at det kan lade sig gøre for en udenlandsk entreprenør at snyde 32 medarbejdere med en kritisabel løn til 40 kroner i timen, siger han og påpeger, at sagen både er skadelig for polske og danske bygningsarbejdere:

- Det er stærkt utilfredsstillende både for dem og for os. For dem, fordi de ikke får nok i løn og for os, fordi vores overenskomster ikke bliver overholdt.

Udover efterbetalingskravet på løn, der er rejst af Malernes Fagforening på vegne af alle byggefagene, er GAL-MET stillet over for et efterbetalingskrav efter et brud på de danske arbejdsmiljøregler. Et krav, der beløber sig til 2,4 mio. kr.

GAL-MET overvejer at flytte alle aktiviteter til England for at slippe for yderligere efterbetalinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124