23948sdkhjf

Linoliemaling – suveræn træbeskyttelse

En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut viser, at linoliemaling er en fremragende beskyttelse mod trænedbrydende svampe.
Teknologisk Institut har testet fem træbeskyttelsesmalinger blandt nogle af de største producenter herhjemme. Testen viser, at linoliemaling fra Wolfs Linolie- og Trætjærefabrik topper i testen. Det skriver Ingeniøren.

Testen er udført over tre år i Malaysia og i Danmark. Malingen påføres hjørnesamlinger til vinduer og anbringes udenfor i henholdsvis Danmark og Malaysia, og efter tre år undersøger man træet.

Efter tre år i Malaysia viste kun en af prøverne fra Wolf en let misfarvning i en hjørnesamling og der var ingen tegn på svækkelse eller nedbrydning. Træets fugtindhold lå på mellem 18 og 29 %, mens gennemsnittet for de øvrige producenters prøver lå på 69%.

Linoliemalingen indeholder 0,1% af det aktive stof IPBC, der er et svampedræbende kemikalie. Mængden af IPBC er minimal i forhold til andre produkter på markedet, og direktør Hans Wolf er stolt over resultatet:

- Det er en sejr for miljøet, at det alene er linoliens unikke egenskaber - især evnen til at trænge dybt ind i træet - som forhindrer råd og svamp, siger Hans Wolf, der nu er lettet over, at de mange skrøner om formaldehyd i linoliemaling kan manes i jorden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094