23948sdkhjf

Store kystsikringsplaner på Sjælland

Kommunerne ved Roskilde Fjord skal sikres.
Borgmestrene i Egedal, Roskilde og Frederikssund kommuner har haft endnu en drøftelse af, hvordan man på tværs af kommunegrænserne kan sikre borgerne mod oversvømmelser. Det skriver Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

Det første emne på mødet var en lokal sluseløsning ved Værebro Å på det sted, hvor åen løber ud i Roskilde Fjord. En sluse der kan lukkes ved forhøjet vandstand, og som dermed kan sikre både Tangbjerg i Egedal kommune og Jyllinge Nordmark i Roskilde Kommune mod oversvømmelse. Slusen bliver landsfast i henholdsvis Roskilde og Frederikssund Kommune.

- Vi er på mødet blevet enige om at arbejde videre med denne løsning som et samarbejde mellem de tre kommuner. Det er fordelagtigt både i forhold til økonomi og teknik, og når vi taler kystsikring er det meget afgørende, at vi tænker på tværs af kommunegrænser, så flest mulige borgere kan sikres på én gang, siger borgmester Joy Mogensen, Roskilde Kommune.

Pris på 130 millioner
Af samme årsag blev også den langt større regionale sluseløsning i Frederikssund igen diskuteret. For kommunerne har stadig et målrettet fokus på, hvilken rolle Staten kommer til at spille i fremtiden. Med en forventet pris på omkring 130 millioner kroner er et statsligt bidrag til en regional løsning helt afgørende.

- Vi havde jo lejlighed til at drøfte emnet med miljøministeren i december, og hun har iværksat at der i år gennemføres en kystanalyse. Det sætter vi pris på, og vi vil gerne bidrage til debatten. For som vi før har understreget, så kræver den regionale sluse- og digeløsning i Frederikssund at også Staten går økonomisk ind i projektet, siger borgmester John Schmidt Andersen, Frederikssund Kommune.

Det er dog fortsat kun den jyske vestkyst, som modtager statsstøtte til kystsikring – på trods af at en lang række sjællandske kommuner har protesteret over forskelsbehandlingen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094