23948sdkhjf

Giv vinduet en gang auto-voks

Rationel Vinduer giver tips og gode råd til, hvordan man passer og plejer de moderne vinduer af typen træ/aluminium
De nye og moderne trævinduer med en udvendig aluminiumsbeklædning kræver kun et minimum af vedligeholdelse. Men derfor kan de godt passes og plejes, så de altid er pæne og flotte at se på, og så de altid fungerer optimalt og får den længst mulige levetid.

Hvordan gøres det så? Det helt korte og præcise svar er: Som en bil. Det lidt længere og mere uddybende svar er ifølge Rationel Vinduer, at det er en rigtig god idé en gang imellem at give den udvendige aluminium en gang auto-voks uden slibemiddel. Det vil have samme virkning, som når man vokser en bil. Overfladen bliver mere smudsafvisende, så vinduet altid ser pænere og renere ud, og samtidig modvirker voksen den falmning, som især ved stærke farver er uundgåelig over tid.

Rationel Vinduer har også et godt råd, hvis overfladen skulle blive ridset eller skrammet. Så brug et poleremiddel til de mindre ridser - og lev med de dybe. Ved dybe ridser, der går igennem overfladen og ind til det rå aluminium, sker der nemlig automatisk en oxydering, der lukker ”såret” og forhindrer fremtidig korrosion. Det vil næsten med sikkerhed blive langt mere synligt, hvis man forsøger at reparere den dybe ridse med maling.

Ellers anbefaler Rationel Vinduer, at træ/alu-vinduerne vaskes udvendigt et par gange om året, og det vil i øvrigt være supergodt, hvis man kan gøre det til en vane også at vaske karm og ramme, hver gang ruderne alligevel skal pudses. Tætningslisterne har også godt af almindelig rengøring efter behov, og det gøres ganske enkelt med en klud og lidt mild sæbevand. Endelig har alle beslagdelene godt af at blive smurt en gang om året med en symaskineolie eller en WD-40 spray.

Rationel Vinduer ligger i Sdr. Felding og er en af Danmarks største produ-center af yderdøre og facadevinduer i træ og træ/aluminium. Produkterne forhandles landet over gennem 450 byggemarkeder og tømmerhandler.

Kilde: Rationel Vinduer - www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125