23948sdkhjf

Skilsmisse i byggevarebranchen

Samarbejdet mellem Danmarks Indkøbsforening for Tømmerhandlere A/S (Ditas) og Bygma er bragt til ende, da sidstnævnte mener, at risikoen for en loyalitetskonflikt var for stor. Ditas står også bag byggemarkedskæden XL-Byg.
Indkøbsselskabet Ditas’ engagement i byggemarkedskæden Ditas er for stærkt og risiokoen for loyalitetskonflikt for stor mener Bygma, der nu melder sig ud af indkøbssamarbejdet. Det oplyser Nyhedstjenesten EpN.

- Ditas er hovedaktionær i XL-Byg, og de har samme direktør. Dermed kan der opstå tvivl, om selskabet skaber de bedste betingelser både for XL-Byg og de øvrige medlemmer. Konstruktionen er konfliktfyldt, og derfor melder vi os ud af indkøbssamarbejdet ved årets udgang, siger Klaus Hadsbjerg, der er adm. direktør for Bygma.

Bygma er af den opfattelse, at Ditas, siden XL-Byg blev lanceret i efteråret 2006, har brugt mange penge på opbygningen og profileringen af XL-Byg, hvilket ikke er i Bygmas interesse og derfor skilles parterne.

Skilsmissen medfører at Ditas mister en betydelig del af sin indkøbsvolumen, men vil dog fortsat være den største aktør i byggevarebranchen.

På landsplan er i alt 170 tømmerhandlere og byggemarkeder tilknyttet Ditas, heraf tæller XL-Bygs forretninger 145.

Bygma har på landsplan 53 udsalgsteder og omsætter for 4 mia. kr. årligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094