23948sdkhjf

Kommuners byggegebyr varierer markant

Dansk Industri har lavet en undersøgelse af byggesagsgebyrerne i hovedstadsområdets kommuner, og det har afsløret markante forskelle fra kommune til kommune.
En ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at den dyreste kommune i hovedstadsregionen kræver 1,6 mio. kr. for godkende en nyopført erhvervsbygning på 11.000 m2 – den billigste kommune tager 62.000 kr. for samme opgave. Det oplyser Berlingske Business.

- Det er tankevækkende, at gebyrer, som ifølge loven kun må afspejle de udgifter, kommunen har til sagsbehandling, kan variere så meget. Tallene tyder på, at der enten er kommuner, som har skræmmende høje udgifter til sagsbehandling, eller også er der nogen som har glemt, at der er forskel på skatter og gebyrer, siger formanden for DI Hovedstaden, Claus Spiegelhauer.

Dansk Byggeri har lavet en lignende undersøgelse blot for parcelhuse, og her svinger kommunernes byggegebyrer fra 1.000 til 13.000 kr. for et parcelhus på 130 m2.

Både Frederiksberg og Lyngby-Taarbæk kommune afviser kritikken, og der henvises til, at kommunernes byggesagspraksis er blevet godkendt af Erhvervs- og Byggestyrelsen for godt ti år siden.

Erhvervs- og Byggestyrelsen oplyser, at der ikke findes nogen officiel opgørelse over kommunernes gebyrer, samt at der heller ikke eksisterer nogen godkendelsesinstans for kommunernes gebyrstørrelser.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08