23948sdkhjf

Polsk firma slæbes i retten

Fagforbundet TIB er bange for, at det polske entreprenørfirma Gal-Met stikker af fra en millionregning. Derfor har man bedt fogedretten inddrive en fordring på 2,4 mio. kr.
Fagforbundet TIB slæber nu polske Gal-Met i fogedretten med en fordring på 2,4 mio. kr. Det sker på baggrund af manglende betaling af kost og logi til de polske håndværkere, virksomheden har beskæftiget her i landet.

Sideløbende med de store krav fra TIB kører Malernes Fagforening en parallel sag om underbetaling i forhold til overenskomsten mod Gal-Met.

I et møde den 11. juni mellem Dansk Byggeri, repræsentant for Gal-Met, og TIB blev Gal-Met pålagt at bringe orden i de økonomiske forhold, men her primo juli efter betalingsfristens udløb har man hos TIB ikke modtaget en krone. Og dét bekymrer Palle Bisgaard, formand for bygningsgruppen TIB i København.

- Da vi ikke har set en krone inden fristens udløb - naturligvis, fristes man til at sige - så er næste skridt at prøve at få fogedretten til at inddrive pengene, siger han, samtidig med at han udtrykker sin angst for at Gal-Met forlader Danmark for derfor at undgå at betale.

- Retssikkerheden er fuldstændig væk i de her sager, hvor der er tale om polske firmaer, som i dette tilfælde. Det er endnu ikke lykkedes at inddrive erkendte krav i Polen.

Han håber, at man hos fogedretten vil fremskynde sagen, så man kan nå at inddrive pengene før Gal-Mets opgaver i Danmark er bragt til ende og virksomheden over alle bjerge.

Kilde: Fagforbundet 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109