23948sdkhjf

Vandt 10.000 kr. ved at bedømme sine håndværkere

Håndværksrådets Evalueringscenter giver danskerne mulighed for at evaluere landets håndværkere - og efterfølgende vinde 10.000 kr.
Håndværkets Evalueringscenter, HVEC, har nu været i gang i knap en måned, og trods ferietiden melder nye virksomheder sig ind dagligt. De virksomheder, som er med, giver deres kunder mulighed for at evaluere dem på nettet og for efterfølgende at vinde regningen betalt op til 10.000 kr. i en kvartalsvis lodtrækning.

Den første vinder er nu fundet og er en kunde fra Solrød, der har fået udført byggearbejder af Tømrermester Helmer Christiansen A/S. Kunden var helt overvejende tilfreds med arbejdet, men betoner alligevel vigtigheden af at kunne evaluere håndværkeren.

Da kunden fik den gode nyhed, om at han havde vundet 10.000 kr., sagde han, at systemet er meget let at anvende, og at hans byggesag var forløbet godt. Han havde forslag til en enkelt forbedring, som HVEC straks har taget til sig. Kunden fortalte også, at han for et par år siden havde været igennem en byggesag, hvor der naturligvis ikke var en sådan mulighed for at give feedback. Det var gået rigtig skidt og endt i den klassiske ”det er dit ord mod mit”.

- Her virker det meget positivt, at håndværkeren tilbyder kunden evaluering. Det er et udtryk for, at han gerne vil lære og gøre det bedre næste gang. Derfor tror jeg også, at håndværkere, der er med i HVEC, vil løse de problemer, som kunden beskriver, når der ikke er tale om et helt urimeligt krav, siger vinderen, der samtidig fortalte, at han ikke vil tøve med at anbefale venner og bekendte at vælge håndværkere, der er med i HVEC.

I Håndværksrådet forklarer cheføkonom Jakob Brandt, at kundernes begejstring bliver til en konkurrencefordel for de deltagende virksomheder:

- Vi har foreløbig kun talt med kunder, der har været glade for HVEC, og mange af dem vil fremover helst anvende håndværkere, der er medlem af centret.

Medlemsvirksomheder af Håndværksrådet betaler 1500 kr. årligt for at være medlem af HVEC. Andre betaler 3000 kr. Foruden den enkelte kundes vurdering får virksomheden månedligt en evalueringsrapport, hvor alle kundernes vurderinger er samlet. En gang i kvartalet får virksomheden også en opgørelse, der sammenligner virksomhedens vurderinger med de vurderinger, andre HVEC-tilmeldte virksomheder har fået. Derfor kan HVEC også anvendes som et styringsværktøj for virksomheden.

Kilde: Håndværksrådet - http://hvr.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094