23948sdkhjf

Murere føler sig truet af udlændinge

Importen af udenlandske bygningsarbejdere er eksploderet i det seneste år og det bekymrer danske murere, der oplever en stigning i ledigheden fra 2,1% til 3,1%.
Danske murere begynder nu at frygte, at danske entreprenører og murermestre foretrækker udenlandsk arbejdskraft i stedet for dansk arbejdskraft. Det skyldes, at ledigheden blandt danske murere i løbet af det seneste år er steget fra 2,1% til 3,1%, samtidig med at antallet af udenlandske bygningsarbejdere i den danske byggebranche er tredoblet. Det oplyser Fyens Stiftstidende.

- Nogle af udlændingene er parat til at gå for mindre i løn end danske, og mange udlændinge ansættes via vikarbureauer og er derfor lette at komme af med igen, siger Allan Pedersen, der er fynsk næstformand i murernes brancheforening, om den stigende ledighed og de mange udlændinge i branchen.

Koncernkonsulent Henny Wilfert hos MT Højgaard mener dog ikke, at de danske murere har noget at frygte, da det langt fra er problemfrit at ansætte udenlandsk arbejdskraft. Hun peger på, at der både uddannelsesmæssigt og sprogmæssigt kan opstå problemer.

Chefkonsulent fra Dansk Byggeri Henrik Sørensen er af samme overbevisning. Han mener, at det er et vanespørgsmål, og at de danske virksomheder blot skal vænne sig til, at der igen er dansk arbejdskraft at hente efter år, hvor man har måtte lede med lys og lygte efter kvalificeret arbejdskraft i udlandet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078