23948sdkhjf

Gårsdagens avis bruges i morgendagens isolering

Papiruld Danmark i Hillerød anvender gamle aviser til at fremstille et af markedets mest effektive isoleringsmaterialer, der oven i købet har en kolossal høj brandmodstand.
Cellulosefibre er hule, og det kan udnyttes til isolering. Her er danske aviser et glimrende materiale. De er ens i kvaliteten og er alle trykt med giftfrie farver. Ved at findele avisen til papiruld og behandle den med salte, der virker brandhæmmende og konserverende, opnås et isoleringsmateriale med mange positive egenskaber: Høj isoleringsevne, høj brandmodstand, fugtbestandigt, uforgængeligt.

- Papirulden kan simpelthen ikke antændes, siger Claus Skov fra Papiruld Danmark i Hillerød og fortsætter:

- Saltene i papirulden angriber ikke metal, men slukker de gløder, der kan forekomme under en brand.

Samtidig holder saltene utøj og skadedyr væk og hindrer mug og skimmel. Papiruld er et organisk materiale, der kan lede fugt væk, så der ikke opstår fugtskader på fx træværk. Isoleres med papiruld, er dampspærren oftest kun nødvendig ved badeværelset. En dampspærre er i virkeligheden en tæt plastpose, der forhindrer huset i at ånde. Næsten alle huse bygget før 50’erne er bygget uden dampspærre. Det var først da man begyndte at isolere husene med mineraluld, den blev nødvendig.

Der er mange tests, der gennem tiden har vist at papiruld er meget effektivt til isolering. Termografi og ’blower-door’ test viser at papirulden så rigeligt lever op til alle de nye krav i byggelovgivningen. En ’blower-door’ er en ventilator, der sættes i en døråbning, så husets tæthed kan afprøves. Huse isoleret med papiruld uden dampspærre klarer denne test med glans.

- At der ikke er nogen kløe eller irritation ved at bruge papiruld, er jo et ekstra plus siger Claus Skov og tilføjer

- Da vi blæser isoleringsmaterialet ind, hvor det skal bruges, skal der heller ikke materialer gennem huset.

Der er mange fordele ved at blæse isoleringen ind. Papirulden lægger sig rundt i alle sprækker og hulrum, så isoleringen bliver helt tæt uden utætte samlinger og kuldebroer.

Gennem 20 år har Papiruld Danmark produceret og isoleret med papiruld. For at følge med efterspørgslen er der opbygget et net af isolatører over hele Danmark. Nærmeste Papirulds-isolatør oplyses på telefon 48 14 11 88 eller kan findes på www.papiruld.dk.

Kilde: Papiruld Danmark - www.papiruld.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078