23948sdkhjf

Fortsat stigning i byggesektorens forventninger

Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er steget fra 6% i juni til 8% i juli, korrigeret for sæsonudsving.
Trods stigningen fra juni til juli er byggesektorens forventninger i dag mindre positive end på samme tidspunkt sidste år. Indikatoren er en sammenvejning af forventningerne til beskæftigelse og ordrebeholdning.

Indikatoren for april, maj og juni er revideret i forhold til de tidligere opgørelser. Revisionen har betydet, at indikatorerne for forventningerne i bygge- og anlægssektoren er blevet justeret i april, maj og juni i forhold til tidligere opgørelser. Baggrunden for revisionen er, at der for første kvartal i år blev konstateret en fejl i statistikken ’Beskæftigede ved bygge og anlæg’.

Den sæsonkorrigerede indikator for beskæftigelse er steget fra -2% til 4%, mens indikatoren for omsætning er steget fra 2% til 4%. Indikatoren for ordrebeholdning er faldet fra 15% til 11%.

Virksomheder, der repræsenterer 33% af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyste ved udgangen af juni i år, at mangel på arbejdskraft var årsag til produktionsbegrænsninger.

Samlet set vurderer bygge- og anlægssektoren, at den faktiske udvikling for beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation for perioden april til juni har været omtrent som forventet. For anden bygge- og anlægsvirksomhed har den faktiske udvikling for beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation dog været markant bedre end forventet.

Kilde: Danmarks Statistik - www.dst.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14