23948sdkhjf

Arkitekt Arne Jacobsen forud for sin tid

Trapholt ved Kolding har fået en topattraktion for arkitekt- og designinteresserede. Det drejer sig om Arne Jacobsens Kubeflex-sommerhus – det eneste af sin slags – der er genopført ved Trapholt, og dermed giver interesserede mulighed for at se et modulopbygget sommerhus, der var forud for sin tid.
Arne Jacobsen udviklede i 1969-70 i samarbejde med Høm Typehuse Kubeflex-sommerhuset, der første gang blev præsenteret på typehusudstillingen Archibo i 1970.

Sommerhuset er opbygget af kubeformede moduler på 10 m2, der skulle danne rammen om et fleksibelt system, hvor man frit kunne kombinere enheder og tilføje nye efter behov. Men Arne Jacobsen var forud for sin tid med det modulopbyggede sommerhus. Det danske marked var ikke modent til et så radikalt arkitektonisk eksperiment, og derfor blev Kubeflex aldrig sat i produktion.

Det eneste hus af slagsen – prototypen – har i mange år fungeret som sommerhus for familien Jacobsen, men nu har det holdt flyttedag - Fra en sjællandsk strand til Trapholt ved Kolding.

Her kan interesserede med Kolding Fjord som baggrund bese det radikale bud på en moderne boform og samtidig nyde Arne Jacobsens øvrige design, herunder møbler, armaturlinjen Vola og serveringsserien Cylinda Line.

Kilde: Dansk Møbeldesign

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.18