23948sdkhjf

Færre ordrer til danske arkitekter

Den store strøm af ordrer til danske arkitekter flader ud, og det vil om et halvt års tid påvirke resten af byggesektoren. Dog varsles ingen konkurser – endnu.
Danske arkitektvirksomheder mærker nu et fald i ordreindgangen. Det viser nye tal fra arkitekternes brancheforening – Danske Ark. Der varsles både om fald i omsætning og beskæftigelse for 2007’s andet kvartal.

Medlemmerne af Danske Ark forventer en negativ udvikling i de kommende tre måneder, og dette er varslet til byggeriets øvrige aktører.

Chr. Lemche, direktør for Danske Ark siger:

- Der er to stærke signaler i vores konjunkturbarometer. Det ene er, at aktivitetsniveauet stadig er meget højt, og at man i arkitektvirksomhederne vurderer, at forretningsklimaet generelt er godt. Det andet signal er, at når vi beder vores medlemsvirksomheder om at kigge frem i tiden, så er der nu et negativt signal. De kan ikke længere se opgaverne komme i det tempo, som de har været vant til i de senere år. De forventer en regulær opbremsning både i beskæftigelse og omsætning. De frygter med andre ord, at der skal reduceres nu.

Dog ventes der ikke stribevis af konkurser. - Det er det for tidligt at spå om, siger Chr. Lemche.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078