23948sdkhjf

COWI projekterer hængebro i Norge

Norges længste hængebro projekteres af COWI og et norsk datterselskab. Broen får et hovedspænd på 1.345 meter og indtræder derfor på syvende pladsen på listen over verdens længste hovedspænd.
Hængebroen Hålogalandsbrua, der om nogle år vil føre bilister til og fra halvøen Øyfjord over Rombak-fjorden ved Narvik, bliver verdens syvende største hængebro, skriver Ingeniøren.

Det bliver COWI i Norge og Danmark samt Johs. Holt fra Norge og Dissing + Weitling, der skal stå for forprojekt og hovedprojekt. COWI har endvidere ansvaret for opfølgning i byggeperioden.

Hængebroen giver COWI 10 – 12 mio. kr. og sætter øjeblikkeligt fem – seks mand i arbejde. Selve projektet forventes vedtaget i Stortinget i efteråret 2008 og kommer til at koste lidt under en milliard danske kroner.

Selvom COWI har stor erfaring med projektering af hængebroer fra blandt andre broen over Messina-strædet og Gibraltar-strædet, vil broen over Rombak-fjorden rumme en særlig udfordring.

- Det er en meget smal hængebro. Afstanden mellem hovedkablerne er kun 15 meter. Der er ikke så meget trafik på strækningen, så den skal kun være to-sporet, og så skal der formentlig være gang- eller cykelsti. Men det, at den er så smal, gør den mere følsom overfor vind. Og det skal vi have løst, siger Anton Petersen, direktør for bro, tunnel og vandbygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094