23948sdkhjf

Ny teknologi skal afsløre årsag til brokollaps

De amerikanske myndigheder vil anvende højopløsningskamera og 3d-model for at afdække årsagen til det brokollaps i Minneapolis, der i sidste uge kostede menneskeliv.
Helikopter- og undervandsbilleder, højopløsningskameraer og 3d-modeller skal afsløre årsagen til det brokollaps, der i torsdags kostede 9 mennesker livet. Ved at anvende den nyeste teknologi kan de amerikanske myndigheder skabe en perfekt computersimulering af ulykken.

I øjeblikket arbejder 19 teknikere fra National Transportation Safety Board med at indsamle alle informationer i en særlig computersimulering. Informationerne omfatter alt lige fra vejret, antallet af køretøjer på broen, køretøjernes hastighed og vægten af det udstyr, der blev anvendt til renovering af broen.

En computersimulering gør det muligt for teknikkerne at afprøve samtlige teorier om årsagen til kollapset. Det gælder for teknikkerne om at finde det computersimulerede kollaps, der ligner det i virkeligheden.

- Hvis de fjerner et stykke, og det falder ned på præcis samme måde som i virkeligheden, så er det en ret god indikation af, at de har fundet det rigtige stykke, siger W. Gene Corley, senior-præsident for ingeniørfirmaet CTL Group til Washington Post.


Kilde: Ingeniøren - http://ing.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065