23948sdkhjf

Byggeri med fokus på handikappedes udviklingsmuligheder

Egmont Højskolen lægger vægt på at give lige tilgængelighed for alle - handicappet eller ej. Siden oprettelsen i 1956 har højskolen derfor udviklet sine fysiske rammer, så de ud fra de højeste standarder er med til at skabe lige udviklingsmuligheder for skolens elever. Realdania støtter en omfattende udvidelse af højskolen - et byggeprojekt, der skal sætte nye normer for bevægelsesfremmende funktioner for mennesker med handicaps.
I over 50 år har Egmont Højskolen været det førende højskoletilbud til mennesker med handicaps. Med den nye tilbygning får højskolen plads til en ny dimension i undervisningen og kan herefter tilbyde fysisk træning, hvor den fysiske, psykiske og sociale funktionsevne er sammentænkt.

Forstander på Egmont Højskole, Ole Lauth, siger:

- Dette tilsagn om støtte er den største begivenhed i skolens historie. Det betyder, at skolen fremover kan tilbyde mennesker med handicap helt unikke rehabiliterings- og undervisningsfaciliteter. Egmont Højskolen er for alle, og inklusion er et begreb, der bliver taget alvorligt, hvorfor de nye faciliteter også kan sikre, at også ikke handicappede får mulighed for at bruge det nye anlæg. Vi glæder os utroligt til det udviklingsarbejde, der nu forestår, hvor også de andre bidragyderes ønsker og ideer skal tilgodeses. Drømmen er en bygning, som bliver et vartegn for skolen både arkitektonisk og tilgængelighedsmæssigt.

Realdania støtter byggeriet med 53 mio. kr. Direktør Hans Peter Svendler siger:

- Projektet har en høj grad af demonstrationsværdi i forhold til at få ny viden om bevægelsesunderstøttende løsninger til undervisnings- og rehabiliteringsbyggeri for alle. Tilbygningen skal desuden være et arkitektonisk landmark, der kan give en fornyet helhed til højskolens bygninger.

Et innovationsbyggeri
Ambitionen er at etablere et innovativt rehabiliteringscenter for fysisk handicappede. Det skal ske med brug af den nyeste viden inden for handicaptilgængelighed, personsikring og energibesparende foranstaltninger. Den nye tilbygning vil bl.a. skabe plads til et vandtræningsbassin med automatisk livredning og hæve-sænke-bund, en multifunktionel hal med rehabiliterings- og motionscenter samt et audiovisuelt undervisningsrum.

Øvrige bidragydere til udbygningen
De øvrige bidragydere til byggeriet er bl.a. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Egmont Fonden, Augustinus Fonden, Elsass Fonden og Odder Kommune. Egmont Højskolen står desuden selv for en væsentlig del af finansieringen.

Kilde: Realdania - www.realdania.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094