23948sdkhjf

Amerikanske arkitekter skal tænke på miljøet

Formanden for det amerikanske forbund for arkitekter RD Stewart vil have amerikanerne til at tænke miljø ind i byggeprojekter. Derfor har det amerikanske arkitektforbund også indledt en debat med den amerikanske regering om udarbejdelsen af et regelsæt for miljøhensyn i forbindelse med byggeri.
- USA skal udvise miljøhensyn, når der bygges, siger formanden for det arkitektforbundet i USA.

Dog tror RD Stewart ikke selv på, at en øget miljøbevidsthed blandt amerikanske arkitekter og bygherrer vil føre til en udstrakt brug af andre og mere miljøvenlige materialer.

- Man kan ikke bygge skyskrabere af træ. Men jeg tror, vi vil få nye materiale-kombinationer og konstruktionsmetoder at se – metoder, der vil medføre et mindre energiforbrug, siger han, og fortsætter:

- Jeg tror på nye glas-løsninger med tre-fire lags glas samt nye typer af beton, der ikke anvender så meget armering som i dag.

Stewart påpeger, at der i det amerikanske erhvervsliv er en øgende forståelse for de fordele, et energibesparende byggeri kan medføre. Og han peger på, at man allerede i EU har sat arkitektur på den politiske dagsorden – og især Danmark er et eksempel til efterlevelse, da man allerede her har hævet diskussionen om miljø og byggeri til regeringsniveau.

Kilde: Teknisk Ukeblad http://www.tu.no

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078