23948sdkhjf

Fortiden koster 65 mio. kr årligt

Kulturarvstyrelsen bevilliger hvert år 13 mio. kr. til bevaring af Danmarks historie i forbindelse med bygge- og anlægsopgaver. Trods det betaler landets bygherrer yderligere 65 mio. kr. om året for at sikre dokumentationen af Danmarks historie.
Hvert år betaler danske bygherrer 65 mio. kr. for at sikre dokumentationen af Danmarks historie til eftertiden, hvorimod Kulturarvstyrelsen betaler 13 mio. kr. til samme formål. Det oplyser dagbladet Børsen.

Danmark har tilsluttet sig Valencia-konventionen, der skal sikre, at fortiden får lov at blive i den danske muld. Derfor graves der kun i forbindelse med anlægsarbejder. Det vil sige, at alle steder, hvor der anlægges veje, foretages udstykninger eller graves ud til byggeprojekter, skal landets 47 arkæologiske museer ind over.

Og det koster dyrt, hvis man bygger i det, der i arkæologisk fagsprog hedder ”Kulturareal”. Kulturarvstyrelsen er nemlig i sin fulde ret til at afslå medfinansiering af udgravningerne.

Ole Winther fra Kulturarvstyrelsen fortæller, at en nordjysk virksomhed i forbindelse med opførelsen af nyt domicil fik valget mellem at påtage sig hele udgiften til de undersøgelser, opførelsen af domicilet ville medføre, eller flytte byggeriet til en anden placering på grunden.

Man valgte det sidste.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109