23948sdkhjf

350 prøveboringer til ny metro

Fem borerigge skal i løbet af det næste års tid gennembore den københavnske undergrund med 350 prøveboringer for at finde den perfekte linjeføring for den ny metrocityring.
Selve byggeriet af den nye metrocityring begynder først om tre år, men allerede i næste uge startes projektet op, når fem store borerigge påbegynder de 350 prøveboringer, der skal være med til at finde den mest perfekte placering i den københavnske undergrund, skriver Ingeniøren.

De geologiske boringer bliver mellem 30 og 50 meter dybe og én prøveboring tager ca. en uges tid at gennemføre. Planen er at de fem borerigge, der hver måler 50 meter i længden og fylder en hel vejbane, skal være i gang på samme tid.

Prøveboringerne skal blandt andet finde områder, hvor bryozokalken i undergrunden er særlig hård og stabil. Samtidig skal metroens konsekvenser for undergrunden undersøges især med henblik på vandbalancen.

Troelsgård Rådgivende Ingeniører og Erik Møllers Tegnestue har tidligere påpeget, at Marmorkirkens fundament af egetræ risikerer at rådne, hvis metrobyggeriet får vandstanden til at falde, så meget af egetræet får luft.

Metroen skal ligge mellem 18 og 40 meter nede i jorden.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078