23948sdkhjf

Byfornyelse kræver brandsikring af trætrapper

I forbindelse med mange bygningsrenoveringer i byejendomme nedlægger man bagtrappen for at få plads til køkkener og badeværelser. Det betyder, at kravene til brandsikringen af hovedtrappen øges.
Når man nedlægger bagtrappen i gamle ejendomme for at udvide lejligheden med køkken og bad, må man være opmærksom på, at kravene til brandsikring af den gamle hovedtrappe skærpes.

Ofte har en ombygning betydet, at den gamle trætrappe må erstattes af en ny i beton eller stål, og det koster dyrt. Derfor lægges mange renoveringsprojekter på hylden, netop på grund af de store udgifter en ny trappe medfører.

Nu er der fundet en betydeligt bedre og langt billigere metode. Brandsikring af de gamle trætrapper kan foretages ved hjælp af sprinkling.

I 2006 gennemførte DBI, Nova5, DOMINA og Byfornyelse København forsøg med sprinkling ved brande i en ejendom på Amager. Forsøget var vellykket, og trappesprinkling har siden maj 2006 været anvendt som lovlig brandsikring ved nedlæggelse af bagtrapper, i bygninger, hvor gulv i øverste etage er højst 9,6 m over terræn.

I DBI retningslinie 251, kapitel 1100 "Trapperumssprinkling" står, hvordan man skal projektere og installere et trapperumssprinkleranlæg.

Kilde: Teknologiportalen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11