23948sdkhjf

136 konkurrenter sat til vægs i Norge

International konkurrence om nyt Maritimt Museum falder ud til fordel for danske Rørbæk og Møller Arkitekter.
Rørbæk og Møller Arkitekter er netop udpeget som vinder blandt 137 forslag i den åbne internationale arkitektkonkurrence om et nyt Maritimt Museum i Norge.

Det 2.500 kvadratmeter store museumsbyggeri skal opføres i Tungevågen i Randaberg Kommune. Museet er udformet som et stiliseret landskab, der indpasses i den smukke kyststrækning. Overalt i bygningen er der et storslået udsyn over havet og kysten, som udstillingen omhandler.

- Vi glæder os utrolig meget til samarbejdet med Randaberg Kommune, siger arkitekt og partner, Anders Wesley Hansen, der betegner det som en fantastisk opgave at få mulighed for at skildre, hvordan den maritime industri har skabt det moderne Norge.

Udover at rumme innovative, fleksible og inspirerende udstillings- og undervisningsfaciliteter skal museet også fremstå som et godt eksempel på bæredygtigt byggeri.

Rørbæk og Møller Arkitekter står bag flere markante projekter som udvidelsen af N. Zahles Gymnasieskole ved Nørreport, Gefion Gymnasium i København, Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup samt Skov og Landskab på Frederiksberg. Den nye generation af partnere – Bente Rørbæk Jørgensen, Anders Wesley Hansen og administrerende direktør Nicolai Overgaard – har gennem de seneste år formået at udvikle Rørbæk og Møller Arkitekter til en Danmarks større tegnestuer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148