23948sdkhjf

Den ægte kvadratmeter

Dansk Standard har udarbejdet en ny standard, der fastslår størrelsen på den ægte kvadratmeter. Samtidig defineres hvorledes en kvadratmeter boligareal beregnes.
En boligs størrelse har stor betydning for blandt andet ejendomsskat og bygningens salgspris. Hidtil har arkitekter, ingeniører, myndigheder og ejendomsmæglere anvendt vidt forskellige opmålingsmetoder, men det sætter en ny standard fra Dansk Standard nu en stopper for.

Den nye standard DS 13000 leverer både præcise begreber og klare beregningsregler.

Arealopgørelser er et centralt element i arbejdet for en række faggrupper, f. eks. arkitekter, ingeniører, landinspektører, assurandører, ejendomsmæglere og – administratorer og forvaltere af offentlige arealregistre.

- En kvadratmeter er en kvadratmeter. Men antallet af dem varierer, alt efter hvad man tæller med, og hvordan man beregner arealet. Nu har vi skabt en fælles reference for de forskellige myndigheder. De har fået et værktøj, der gør det nemmere at opgøre arealer, men også private aktører som fx boligselskaber og ejendomsmæglere kan med fordel bruge standarden, siger Jens Gorm Rasmussen, projektleder i Dansk Standard.

Også rumfang
Standarden omhandler ikke kun kvadratmeter, men også kubikmeter.

- Selvom det er arealet, der oftest volder besvær, medtager standarden også volumen. Dermed kan den også bruges som reference i forbindelse med de kommende regler om bygningers energieffektivitet, siger Jens Gorm Rasmussen.

Standarden er udviklet på initiativ af Erhvervs- og Byggestyrelsen for at sikre, at de forskellige myndigheder bruger samme kvadrat- og kubikmeterbegreber og beregningsmetoder. Den definerer bygnings-, areal- og volumenbegreber samt fastsætter beregningsregler for opgørelse af arealer og volumen i bygninger. Standarden gælder for alle bygningstyper og kan anvendes ved projektering, finansiering, markedsføring, taksering, statistik etc.

Kilde: Dansk Standard - www.ds.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094