23948sdkhjf

Nyt rådhus til 300 mio. kr.

Viborg kommune vil bygge nyt rådhus med byrådssal til 300 mio. kr. Syv firmaer skal deltage i konkurrencen om at tegne Viborgs nye rådhus.
På hjemmeværnsgrunden på kaserneområdet vil Viborg kommune opføre det nye rådhus med byrådssal til 300 mio. kr. Rådhuset skal være op til seks etager højt og på 20.000 m2 for at kunne rumme de 800 medarbejdere, der skal arbejde i huset. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Viborg Byråd skal på dets næste møde tage stilling til, hvad det nye rådhus skal rumme. Der er dog uenighed om størrelsen på byggeriet. Venstres medlemmer ønsker et billigere og mindre byggeri til 250 mio. kr. på kun 17.000 m2.

Læs også: Milepæl for Viborgs nye oplevelsescenter

- Det er min holdning, at det er bedre at løbe en lille risiko for at bygge for meget end for lidt. Hvis vi om tre år står med et rådhus, der ikke kan rumme antallet af medarbejdere, så har vi ikke gjort det ret godt. Skulle vi komme i den situation, at der er overskydende kvadratmeter, så er det ikke noget problem. Hvis vi ikke selv kan bruge det til noget andet, så kan vi til hver en tid udleje kvadratmeter i kaserneområdet til kostprisen eller mere, siger borgmester Johannes Stensgaard (S).

Styregruppen for rådhusbyggeriet har udpeget syv firmaer til at deltage i projektkonkurrencen. Allerede i januar 2008 skal der indgåes kontrakt med vinderen, mens byggeriet skal stå færdigt i 2010.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.142