23948sdkhjf

Nyt projekt: Røde Port i Roskilde

Nyt gigantisk byggeri i Roskilde er på tegnebrættet hos den lokale arkitekt og projektudvikler Claus B. Hansen. Byggeriet til 3 - 4 mia. kr. skal ligge på strækningen mellem Røde Port og Roskilde Station og har indtil videre arbejdstitlen Røde Port.
Arkitekt og projektudvikler har projekt Røde Port på bedding, skriver Roskilde Avis.

Røde Port er et projekt til 3 - 4 mia. kr. og skal ligge på strækningen mellem Røde Port og Roskilde Station og bliver på ca. 100.000 m2 – dertil kommer et parkeringsanlæg på 60.000 m2.

Projekt Røde Port kommer til at indeholde kontorer, hotel med 350 værelser samt konference-faciliteter, 200 penthouselejligheder og butikker – i alt skabes arbejdspladser til 1500 mennesker. Byggeriet er fire gange større end Ro’s Torv.

- Roskilde er hovedstaden i Region Sjælland. Dette byggeri vil markere Roskilde som hovedstaden og samtidig bringe os tættere på København. Det er et markant byggeri, som vil være med til at sætte Roskilde på landkortet. Der er ikke tale om en konkurrent til Ro’s Torv eller bymidten, men om det supplement og bindeled, som i dag mangler for at binde byen sammen, siger Claus B. Hansen.

Finansieringen på mellem tre og fire mia. kr. er på plads, men Claus B. Hansen vil ikke løfte sløret for, hvem der økonomisk står bag Røde Port.

Endnu har hverken Folketing eller Roskilde Byråd godkendt projektet. Claus B. Hansen håber alligevel på at kunne gå i gang med byggeriet om to år, og at hele byggeriet står færdigt i om fem år.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094