23948sdkhjf

Indeklimastyring direkte på skærmen

WindowMaster har udviklet et brugervenligt program til indeklimastyring i større kontormiljøer
Tænk hvis man med et par klik kunne påvirke den aktuelle vejrudsigt på skærmen.

Denne drøm er faktisk blevet til virkelighed med NV Visual fra Window-Master i Vedbæk. NV Visual er nemlig et brugervenligt program til indeklimastyring med naturlig ventilation, der gør det muligt på pc-skærmen at følge, overvåge og regulere de afgørende forhold ved indeklimaet på arbejdspladsen. Programmet er udviklet til brug i større kontormiljøer, og det kan betjenes af såvel bygningens vicevært som den enkelte medarbejder.

NV Visual er i princippet en visualisering af WindowMasters kendte system, NV Advance, til indeklimastyring med naturlig ventilation. Systemet regulerer og påvirker indeklimaet ved hjælp af et intelligent og computerstyret luftskifte gennem mere eller mindre åbne motorstyrede vinduer. Herved udnyttes de naturlige drivkræfter, som skabes af temperaturforskelle mellem ude og inde samt vinden omkring bygningen.

NV Visual anvender Microsoft Internet Explorer og viser et letforståeligt skærmbillede med en visualisering af de aktuelle forhold for den enkelte arbejdsplads. En række udendørs sensorer måler vindhastighed, vindretning, udetemperatur og eventuelt regn, mens indvendigt monterede sensorer måler indetemperatur, luftens CO2 indhold og varmestatus. Indeklimaet kan via vinduet på skærmen påvirkes manuelt af den enkelte bruger, men ellers vil systemet altid automatisk skabe det optimale indeklima efter de givne forhold.

NV Visual er et fleksibelt system, der gør det muligt at skabe forskellige indeklimaforhold på de enkelte arbejdspladser og rundt omkring i hele bygningen, ligesom der kan laves dagsprogrammer, sæsonprogrammer og mange andre forprogrammerede driftsformer. Alle data opsamles og lagres i NV Visual.

WindowMaster leverer også løsninger med automatisk vinduesåbning til eksempelvis natkøling, brandventilation, solafskærmning og komfortkøling.

Kilde: WindowMaster - www.windowsmaster.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093